Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Проекти/GNULinux-прва-помош“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 26: Ред 26:
 
* инсталација и конфигурација на debian gnu/linux сервер
 
* инсталација и конфигурација на debian gnu/linux сервер
  
== ГНУ/Линукс прва помош (30.01.2012, 19 - 21 часот) ==
+
== ГНУ/Линукс прва помош (6.02.2012, 19 - 21 часот) ==
 +
* Инсталација на ArchLinux на нов Thinkpad T420 со UEFI подршка. Инсталацијата на GPT партициониран диск бараше инсталирање на UEFI компатибилен Grub2 што прилично ги закомплицира работите. За среќа [https://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB2#UEFI_systems_2 ArchWiki-то] имаше доволно релевантни информации
  
 
[[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 00:33, 13 февруари 2012

ГНУ/Линукс прва помош (05.12.2011, 19 - 21 часот)

ГНУ/Линукс прва помош (12.12.2011, 19 - 21 часот)

ГНУ/Линукс прва помош (19.12.2011, 19 - 21 часот)

ГНУ/Линукс прва помош (26.12.2011, 19 - 21 часот)

ГНУ/Линукс прва помош (09.01.2012, 19 - 21 часот)

  • Инсталиран Ubuntu GNU/Linux на еден студент од ФИНКИ.
  • Направена програма за мониторинг и дојава на измени на веб сајт (https://github.com/glisha/skripti/blob/master/check_hatta_spam.py).
  • Прикажани 6 работни околини (развојни околини, desktop околини) во акцијата „Покажи што користиш“.

ГНУ/Линукс прва помош (16.01.2012, 19 - 21 часот)

ГНУ/Линукс прва помош (23.01.2012, 19 - 21 часот)

  • инсталација на asus 1001ha ubuntu netbook edition
  • инсталација и конфигурација на debian gnu/linux сервер

ГНУ/Линукс прва помош (6.02.2012, 19 - 21 часот)

  • Инсталација на ArchLinux на нов Thinkpad T420 со UEFI подршка. Инсталацијата на GPT партициониран диск бараше инсталирање на UEFI компатибилен Grub2 што прилично ги закомплицира работите. За среќа ArchWiki-то имаше доволно релевантни информации