Хаклаб/Проекти/LED-Дисплеј

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Идеја

LED дисплеј кој ќе го покажува најновиот статус од твитер. Arduino проект. Ќе ни требаат црвени диоди.. Многу. Можеби и hcf4094 serial-to-paralel шифтери.

Или пак да користиме повеќе AtMega чипови кои што ќе комуницираат меѓу себе. Со шифт регистри е многу полесно и веројатно поефтино.

Шеми

Контрола помеѓу arduino-то и првата LED матрица

8x8 пикселна LED матрица


Контрола помеѓу arduino-то и првата LED матрица

Контрола помеѓу arduino-то и првата LED матрица


Интерфејсирање на arduino-то со контролата за матриците

Интерфејсирање на arduino-то со контролата за матриците