Хаклаб/Статус

Од Сподели wiki
Преработка од 00:09, 18 ноември 2012; направена од Glisha (разговор | придонеси) (Создадена страница со: thumb|right|On/Off thumb|right|ел. коло е ова Стави...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
On/Off
ел. коло е ова

Ставивме прекинувач до влезната врата во Хаклаб за да може првиот што ќе влезе да го уклучи а последниот да го исклучи хаклабот.


Програмата што работи на ардуиното е истата како за Хаклаб/Температура и е кај Алекс на гист.


Ардуиното е врзано на компјутер и python програма го отчитува од сериска порта статусот и го праќа на Cosm на https://cosm.com/feeds/86779

На Cosm има дефинирано правилa за да твита од 2cmk за статусот на прекинувачот.