Хаклаб/Fileserver

Од Сподели wiki
Преработка од 11:40, 16 ноември 2011; направена од Глиша (разговор | придонеси) (Создадена страница со: Спецификација на фајл серверот во Кика (rapture). === Од корисничка страна === Треба да има *...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Спецификација на фајл серверот во Кика (rapture).

Од корисничка страна

Треба да има

  • Readonly NFS share достапен за анонимни корисници rapture:/public
  • Readonly CIFS share достапен за анонимни корисници \rapture\\public
  • Readonly FTP share достапен за анонимни корисници ftp://rapture/public
  • Readonly HTTP share достапен за анонимни корисници http://rapture/public
  • Readwrite NFS share достапен за анонимни корисници rapture:/public/upload
  • Readwrite CIFS share достапен за анонимни корисници \rapture\\public/upload
  • Readwrite FTP share достапен за анонимни корисници ftp://rapture/public/upload
  • Readwrite WEBDAV? share достапен за анонимни корисници http://rapture/public/upload
  • Readwrite NFS share достапен за определени