Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Online присуство“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
 
(Не се прикажани 5 меѓувремени преработки од 2 корисници)
Ред 4: Ред 4:
  
 
* http://blog.spodeli.org - Блогот;
 
* http://blog.spodeli.org - Блогот;
* http://twitter.com/2cmk - Твитер;
+
* https://wiki.spodeli.org - Вики за слободен софтвер;
* http://prisutni.spodeli.org - Сервисот кој проверува дали има некој во Хаклаб и твита дека е отворен;
+
* https://twitter.com/2cmk - Твитер;
 +
* https://github.com/skopjehacklab/ - Github
 +
* https://irc.softver.org.mk - IRClogger за #lugola, #nsnd, #hklbgd, #razmjenavjestina
 +
* https://lists.softver.org.mk - Поштенска листа ossm-members
 +
* http://status.spodeli.org - Сервисот кој проверува дали има некој во Хаклаб и твита дека е отворен;
 
* http://kika.spodeli.org/library/ - Библиотека на сите книги во ХакЛаб КИКА;
 
* http://kika.spodeli.org/library/ - Библиотека на сите книги во ХакЛаб КИКА;
 
* http://myip.ot.mk - Која е мојата IPv4 или IPv6 адреса?
 
* http://myip.ot.mk - Која е мојата IPv4 или IPv6 адреса?
 
* http://kalkulator.ot.mk - Пресметка на бруто/нето плата;
 
* http://kalkulator.ot.mk - Пресметка на бруто/нето плата;
* http://wiki.spodeli.org - Вики за слободен софтвер;
 
 
* http://radio.spodeli.org - Live stream во .ogg на Радио 103-ка + Radio on Demand на емисиите  
 
* http://radio.spodeli.org - Live stream во .ogg на Радио 103-ка + Radio on Demand на емисиите  
* http://irclogger.softver.org.mk - Irclogger за #lugola на Freenode
+
* https://paste.softver.org.mk - Paste апликација
* http://irc.softver.org.mk - IRClogger v2.0 за #lugola, #nsnd, #hklbgd, #razmjenavjestina
 
* http://vmetni.com - Paste апликација (http://paste.softver.org.mk)
 
 
* https://secure.flickr.com/photos/spodeliznaenje/ - Заеднички фотографии
 
* https://secure.flickr.com/photos/spodeliznaenje/ - Заеднички фотографии
* http://lists.softver.org.mk Поштенска листа ossm-members
+
* https://bugs.spodeli.org Redmine за менаџирање на активности
* http://bugs.spodeli.org Redmine за менаџирање на активности
 
 
* http://кирилица.softver.org.mk/ - Тест и објаснување за кириличен домен/hostname
 
* http://кирилица.softver.org.mk/ - Тест и објаснување за кириличен домен/hostname
 
* http://www.slobodensoftver.org.mk - Слободен софтвер Македонија официјален сајт
 
* http://www.slobodensoftver.org.mk - Слободен софтвер Македонија официјален сајт
* http://planet.linux.net.mk - Агрегирани блогови од gnu/linux заедницата во .мк
+
* http://planet.softver.org.mk - Агрегирани блогови од gnu/linux заедницата во .мк
 +
* https://cosm.com/feeds/64655 - Графици од мрежата на температурни сензори во Хаклаб
  
 
=== Mirror-и на дистрибуции ===
 
=== Mirror-и на дистрибуции ===
Ред 25: Ред 26:
 
* http://fedora.blizoo.mk Fedora
 
* http://fedora.blizoo.mk Fedora
 
* http://centos.blizoo.mk Centos
 
* http://centos.blizoo.mk Centos
* http://arch.linux.net.mk Arch во Неотел
+
* https://arch.softver.org.mk Arch во Неотел
 
* http://debian.blizoo.mk Debian
 
* http://debian.blizoo.mk Debian
 +
 +
=== Сервиси from within мрежата на Хаклаб ===
 +
* http://brok.local/ftp/vnstat/ - Статистика за мрежата/интернетот
 +
* http://dvoarak.local:8080 - Calibre e-book management server
  
 
[[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 15:26, 26 август 2016

Онлајн сајтови врзани со Хаклаб

Нафрлана листа на сајтови поврзани со Хаклаб:

Mirror-и на дистрибуции

Сервиси from within мрежата на Хаклаб