Хаклаб/TODO

Од Сподели wiki
Преработка од 19:54, 20 септември 2009; направена од Damjan (разговор) (Нова страница: == Работи што треба да се направат за да го профункционираме Хаклаб-от == Основно: * Име (Хаклаб ...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

Работи што треба да се направат за да го профункционираме Хаклаб-от

Основно:

* Име (Хаклаб е проектно име, ни треба официјално, а можеби и уште едно за пред институции)
* Мото
* Опис
* Куќен ред

Инвентар:

* Маси
* Столчиња
* Mate-mat - автомат за пијалоци и грицки (можен начин за приход)
* огласна табла (плута, бела табла за фломастери?)
* бела табла за презентации пишување и сл.
* платно за проекции (иако има ѕид кој може да се искористи за истото)

Опрема:

* Принтер (затребува)
* Рутер и wifi аccess-point (се во едно или посебни)
* Switch(еви)
* Етернет кабли 
* платно за проекции (иако има ѕид кој може да се искористи за истото)
* Интернет (ова спаѓа во инвентар или опрема?)


Web:

* посебна страна?
* rss
* календар (со .ics)