Хаклаб/mom-01-14-12

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

- финансии:

  • да ги стаиме на сајт трајните налози од тутунска и алфа банка пополнети со примери - Миша
  • памфлети со кампања за донирање:

-- да се уреди текстот за донации на блогот и веб сајтот, се концентрираме на пари не на стар хардвер

-- основен текст за сите

-- посебен дел за активности (ГЛУПП, Програмирање, СЗ)

-- ако најдеме дизајнер да се напраат банери википедија лајк за донации - ufo ќе го пинга гоце

- мебел: иверка за полици и маси - божо ќе праша и ќе пише информација точна за цената (може да земе и профактура) - мора неделава

- цели:


- програма:

  • дежурства - да направиме да стига мејл/sms на сите дежурни преку google calendar
  • да се зголеми бројот на дежурни од редовните луѓе во хаклаб

- блог:

  • за 2 недели ќе има блог - владан ќе пише мејл