Разлика помеѓу преработките на „Шаблон-e-mail“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
 
Ред 10: Ред 10:
  
 
Со правење на активности и учествување во дискусии може да се аплицира да станеш и член на организацијата.
 
Со правење на активности и учествување во дискусии може да се аплицира да станеш и член на организацијата.
Листата на активности можеш да ја најдеш овде http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа.
+
Листата на активности можеш да ја најдеш овде http://wiki.spodeli.org/Вечна_TO-DO_листа.
  
Инаку како функционираме офлајн можеш да дознаеш од http://spodeliznaenje.blogspot.com, oбично организираме настани во вторник во Точка или на ЕТФ под наслов Сподели знаење / Сподели кино.
+
Инаку како функционираме офлајн можеш да дознаеш од http://blog.spodeli.org/, каде се објавуваат редовните настани во хаклабот - Убунту прва помош, Сподели знаење, Сподели кино итн...
  
 
Ако си од Скопје може да изнајмиш книга од библиотеката на Слободен софтвер Македонија, листата на книги се наоѓа на следнава локација http://www.slobodensoftver.org.mk/biblioteka .
 
Ако си од Скопје може да изнајмиш книга од библиотеката на Слободен софтвер Македонија, листата на книги се наоѓа на следнава локација http://www.slobodensoftver.org.mk/biblioteka .
  
Можеш да не најдеш и на IRC каналот, #lugola на Freenode.net сервероt.
+
Можеш да не најдеш и на IRC каналот, #lugola на Freenode.net сервероt (http://webchat.freenode.net/?channels=lugola).
  
 
Искрено,
 
Искрено,

Последна преработка од 16:04, 26 септември 2012

Шаблон за одговор на пораки на info (за нови луѓе)!

предупредување: содржината на овој текст може да е застарена

Здраво <внеси име>,

Многу ни е мило што изразуваш интерес за слободниот софтвер, GNU/Linux и Слободен софтвер Македонија. За почеток можеш да се вклучиш како придружен член на организацијата со зачленување на поштенската листа, http://www.slobodensoftver.org.mk/postenska_lista, можеш да се претставиш кој си и што студираш, работиш или што те интересира.

Со правење на активности и учествување во дискусии може да се аплицира да станеш и член на организацијата. Листата на активности можеш да ја најдеш овде http://wiki.spodeli.org/Вечна_TO-DO_листа.

Инаку како функционираме офлајн можеш да дознаеш од http://blog.spodeli.org/, каде се објавуваат редовните настани во хаклабот - Убунту прва помош, Сподели знаење, Сподели кино итн...

Ако си од Скопје може да изнајмиш книга од библиотеката на Слободен софтвер Македонија, листата на книги се наоѓа на следнава локација http://www.slobodensoftver.org.mk/biblioteka .

Можеш да не најдеш и на IRC каналот, #lugola на Freenode.net сервероt (http://webchat.freenode.net/?channels=lugola).

Искрено, <внеси име> Слободен софтвер Македонија