Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
с (94 ревизии: initial)
 
(Не се прикажани 82 меѓувремени преработки од 5 корисници)
Ред 1: Ред 1:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Macedonia-icon.png]]   
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Org.png]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Linux дистрибуции'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SUSE]] - [[Ubuntu]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Организации_и_здруженија Организации и здруженија]'''<br> организации и здруженија кои се занимаваат со промоција на слободен софтвер
|------
+
|------
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:40px-Nuvola_apps_kalzium.png]]
+
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Природни и математички науки''' <br> [[:category:Астрономија и астрофизика|Астрономија и астрофизика]] - [[:category:Биологија|Биологија]] - [[:category:Геологија|Геологија]] - [[:Категорија:Екологија|Екологија]] - [[:category:Информатика|Информатика]] - [[:Категорија:Математика|Математика]] - [[:Категорија:Медицина|Медицина]] - [[:Категорија:Статистика|Статистика]] - [[:category:Физика|Физика]] - [[:category:Хемија|Хемија]]
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Gnulinux.png|48px]]
|------
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:GNU/Linux GNU/Linux]''' <br>општа работа со GNU/Linux оперативниот систем
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:40px-Nuvola_apps_browser.png]]
+
|------
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Географија''' <br> [[:category:Географија|Географија]] - [[:Категорија:Европа|Европа]] - [[:Категорија:Јужна Америка|Јужна Америка]] - [[:Категорија:Азија|Азија]] - [[:Категорија:Африка|Африка]] - [[:Категорија:Северна Америка|Северна Америка]] - [[Антарктик]] - [[:category:Австралија|Австралија]]
+
 
|------
+
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="15%" valign="top" align="right" |  [[Слика:40px-Nuvola_apps_mycomputer.png]]
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:distros.png|48px]]
| width="85%" valign="top" align="left" |  '''Технологија и применети науки ''' <br> [[Архитектура]] - [[Електроника]] - [[:Категорија:Индустрија|Индустрија]] - [[:Категорија:Интернет|Интернет]] - [[Инженеринг]] - [[:Категорија:Земјоделство|Земјоделство]] - [[:Категорија:Комуникација|Комуникација]] - [[Образование]] - [[Транспорт]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Дистрибуции Дистрибуции]''' <br>GNU/Linux дистрибуции и работа со нив
|------
+
|------
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:40px-Nuvola_apps_kcoloredit.png]]
+
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Култура и уметност''' <br> [[Архитектура]] - [[Вајарство]] - [[Дизајн]] - [[:Категорија:Литература|Литература]] - [[Медиуми]] - [[:Категорија:Музика|Музика]] - [[:Категорија:Религија|Религија]] - [[:Категорија:Ликовна уметност|Ликовна уметност]] - [[Театар]] - [[:Категорија:Филмска уметност|Филм]]
+
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
|------
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Programming.png|48px]]
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Prasalnik.png]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Програмирање Програмирање]''' <br>програмирање под GNU/Linux системи
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Помош''' <br> [[Вовед]] - [[Помош:Упатство|Кратко упатство]] - [[Помош:Како да уредам страница|Како да уредам страница]] - [[Википедија:Страници за разговор|Страници за разговор]] - [[Помош:Како да почнам нова статија|Како да почнам нова статија]] - [[Википедија:Администрација|Администрација]] - [[Википедија:Авторски права|Авторски права]]
+
|------
|------
+
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:40px-Nuvola_apps_hwinfo.png]]
+
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Останато''' <br> [[Азбучен индекс на статии]] - [[:category:Википедија|Википедија]] - [[:Категорија:Никулец|Никулци]] - '''[[Специјални:Нови статии|Нови статии]]'''
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:lokalizacija.png|48px]]
 +
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Локализација Локализација]''' <br>помош при локализација на слободен софтвер
 +
|------

Последна преработка од 17:43, 29 јануари 2011

Org.png Организации и здруженија
организации и здруженија кои се занимаваат со промоција на слободен софтвер
Gnulinux.png GNU/Linux
општа работа со GNU/Linux оперативниот систем
Distros.png Дистрибуции
GNU/Linux дистрибуции и работа со нив
Programming.png Програмирање
програмирање под GNU/Linux системи
Lokalizacija.png Локализација
помош при локализација на слободен софтвер