Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с (94 ревизии: initial)
 
(Не се прикажани 78 меѓувремени преработки од 5 корисници)
Ред 1: Ред 1:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Background.png|64px]]   
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Org.png]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''ГНУ/Линукс дистрибуции'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SUSE]] - [[Ubuntu]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Организации_и_здруженија Организации и здруженија]'''<br> организации и здруженија кои се занимаваат со промоција на слободен софтвер
 +
|------
 +
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 +
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Gnulinux.png|48px]]
 +
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:GNU/Linux GNU/Linux]''' <br>општа работа со GNU/Linux оперативниот систем
 +
|------
 +
 
 +
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 +
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:distros.png|48px]]
 +
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Дистрибуции Дистрибуции]''' <br>GNU/Linux дистрибуции и работа со нив
 +
|------
 +
 
 +
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 +
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Programming.png|48px]]
 +
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Програмирање Програмирање]''' <br>програмирање под GNU/Linux системи
 
|------
 
|------
  
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Q3_Folder.png]]   
+
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:lokalizacija.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Апликации'''<br> [[Yast]] - [[Automatix]] - [[DrakeConf]] - [[Portage]] - [[OpenOffice.org]] - [[Предлог софтвер]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''[http://wiki.lugola.net/index.php/Категорија:Локализација Локализација]''' <br>помош при локализација на слободен софтвер
 
|------
 
|------

Последна преработка од 18:43, 29 јануари 2011

Org.png Организации и здруженија
организации и здруженија кои се занимаваат со промоција на слободен софтвер
Gnulinux.png GNU/Linux
општа работа со GNU/Linux оперативниот систем
Distros.png Дистрибуции
GNU/Linux дистрибуции и работа со нив
Programming.png Програмирање
програмирање под GNU/Linux системи
Lokalizacija.png Локализација
помош при локализација на слободен софтвер