Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 21: Ред 21:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Agt_add-to-autorun.png]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Agt_add-to-autorun.png]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Програмирање и администрација'''<br> [[C]] - [[Cplusplus]] - [[Python]] - [[Ruby]] - [[Qt]] - [[Gtk]] | [[Iptables]] - [[Cron]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Програмирање и администрација'''<br> [[C]] - [[Cplusplus]] - [[Python]] - [[Ruby]] - [[Qt]] - [[Gtk]]
 
|------
 
|------
  
Ред 31: Ред 31:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Custom.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Custom.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Системски поставки'''<br> [[Датотечен систем]] - [[Команди|Основни ГНУ/Линукс команди]] - [[Кернел|ГНУ/Линукс кернел]] - [[Партиции|Партиции за ГНУ/Линукс]] - [[Утф-8|Читајте и пишувајте кирилица]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Систем администрација'''<br> [[Датотечен систем]] - [[Команди|Основни ГНУ/Линукс команди]] - [[Кернел|ГНУ/Линукс кернел]] - [[Партиции|Партиции за ГНУ/Линукс]] - [[Iptables]] - [[Cron]] - [[Утф-8]]
 
|------
 
|------
  

Преработка од 14:37, 8 мај 2006

Background.png ГНУ/Линукс дистрибуции
Debian - Fedora - Gentoo - Kanotix - Mandriva - Mepis - RedHat - Slackware - SuSE - Ubuntu
Q3 Folder.png Апликации
Yast - Automatix - DrakeConf - Emerge - Предлог софтвер
Painter.png Изглед
KDE - GNOME - XGL
Ooo gulls.png OpenOffice.org
Writer - Calc - Impress - Draw - Math - Base
Agt add-to-autorun.png Програмирање и администрација
C - Cplusplus - Python - Ruby - Qt - Gtk
Konqueror.png Локализација
Зошто преведување - Правила за преведување - Речник
Custom.png Систем администрација
Датотечен систем - Основни ГНУ/Линукс команди - ГНУ/Линукс кернел - Партиции за ГНУ/Линукс - Iptables - Cron - Утф-8
Agt family.png Останато
Проблеми и решенија - FAQ