Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 1: Ред 1:
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
{| width="100%" border="0" cellpadding="5" cellspacing="3" style="background: #F6FFE3; font: 115% Tahoma;" align="center"
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Tux-Lugola.png|48px]]   
 
| width="15%" valign="top" align="right" | [[Слика:Tux-Lugola.png|48px]]   
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Лугола и слободниот софтвер'''<br> [[Слободен софтвер|Што е слободен софтвер?]] - [[ГНУ/Линукс|Што е Линукс?]] - [[Лугола|Што е Лугола?]] - [[Членови на Лугола]] - [[КДЕ преведувачкиот маратон во Битола 2006|Што беше преведувачкиот маратон овој април?]]
+
| width="85%" valign="top" align="left" | '''Лугола и слободниот софтвер'''<br> [[Слободен софтвер|Што е слободен софтвер?]] - [[ГНУ/Линукс|Што е Линукс?]] - [[Лугола|Што е Лугола?]] - [[Членови на Лугола]]
 
|------
 
|------
  

Преработка од 15:06, 8 мај 2006

Tux-Lugola.png Лугола и слободниот софтвер
Што е слободен софтвер? - Што е Линукс? - Што е Лугола? - Членови на Лугола
Background.png ГНУ/Линукс дистрибуции
Debian - Fedora - Gentoo - Kanotix - Mandriva - Mepis - RedHat - Slackware - SuSE - Ubuntu
Q3 Folder.png Апликации
Yast - Automatix - DrakeConf - Emerge - Предлог софтвер
Painter.png Изглед
KDE - GNOME - XGL
Ooo gulls.png OpenOffice.org
Writer - Calc - Impress - Draw - Math - Base
Agt add-to-autorun.png Програмирање и администрација
C - Cplusplus - Python - Ruby - Qt - Gtk
Konqueror.png Локализација
Зошто преведување - Правила за преведување - Речник
Custom.png Систем администрација
Датотечен систем - Основни ГНУ/Линукс команди - ГНУ/Линукс кернел - Партиции за ГНУ/Линукс - Iptables - Cron - MySQL - Утф-8
Agt family.png Останато
Проблеми и решенија - FAQ