Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Содржина“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 8: Ред 8:
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''ГНУ/Линукс'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SuSE]] - [[Ubuntu]]
 
| width="85%" valign="top" align="left" | '''ГНУ/Линукс'''<br> [[Debian]] - [[Fedora]] - [[Gentoo]] - [[Kanotix]] - [[Mandriva]] - [[Mepis]] - [[RedHat]] - [[Slackware]] - [[SuSE]] - [[Ubuntu]]
 
----
 
----
[[Датотечен систем]] - [[Команди|Основни ГНУ/Линукс команди]] - [[Кернел|ГНУ/Линукс кернел]] - [[Партиции|Партиции за ГНУ/Линукс]] - [[Утф-8]]
+
[[Датотечен систем]] - [[Команди|Основни команди]] - [[Кернел|Кернел]] - [[Партиции|Партиции]] - [[Утф-8]]
 
----
 
----
 
[[Избор на софтвер|Предлог софтвер]] - [[Yast]] - [[Automatix]] - [[DrakeConf]] - [[Emerge]]
 
[[Избор на софтвер|Предлог софтвер]] - [[Yast]] - [[Automatix]] - [[DrakeConf]] - [[Emerge]]

Преработка од 15:36, 9 мај 2006