Шаблон:Содржина

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Tux-Lugola.png Лугола и слободниот софтвер
Што е слободен софтвер? - Што е Линукс? - Што е Лугола? - Членови на Лугола
Background.png ГНУ/Линукс дистрибуции
Debian - Fedora - Gentoo - Kanotix - Mandriva - Mepis - RedHat - Slackware - SuSE - Ubuntu
Q3 Folder.png Апликации
Yast - Automatix - DrakeConf - Emerge - Предлог софтвер
Painter.png Изглед
KDE - GNOME - XGL
Ooo gulls.png OpenOffice.org
Writer - Calc - Impress - Draw - Math - Base
Agt add-to-autorun.png Програмирање и администрација
C - Cplusplus - Python - Ruby - Qt - Gtk
Konqueror.png Локализација
Зошто преведување - Правила за преведување - Речник
Custom.png Систем администрација
Датотечен систем - Основни ГНУ/Линукс команди - ГНУ/Линукс кернел - Партиции за ГНУ/Линукс - Iptables - Cron - MySQL - Утф-8
Agt family.png Останато
Проблеми и решенија - FAQ