Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Одбрана статија“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 1: Ред 1:
''СуСЕ Линукс има алатка која е прилично во добар однос со крајните корисници. Иако на моменти создава проблеми, таа во најголем број случаеви ја извршува основната функција, ги реализира барањата на корисниците. YaST е слободен софтвер и може да се користи под било која дистрибуција. Но тоа е редок, дури и непостоечки случај. Сите кои користат YaST користат СуСЕ Линукс.''
+
''[http://www.slackware.com Слеквер] претсавува оперативен систем базиран на Линукс.  
  
[[Yast|Цела содржина за Yast]]
+
Негов основач е [[http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Volkerding|Patrick Volkerding]], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.
 +
''
 +
[[Slackware|Цела содржина за Slackware]]

Преработка од 15:20, 8 мај 2006

Слеквер претсавува оперативен систем базиран на Линукс.

Негов основач е [Volkerding], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија. Цела содржина за Slackware