Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Одбрана статија“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 1: Ред 1:
''[http://www.slackware.com Слеквер] претсавува оперативен систем базиран на Линукс.  
+
''[http://www.slackware.com Слеквер] претсавува оперативен систем базиран на Линукс. ''
 +
 
 +
''Негов основач е [[http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Volkerding|Patrick Volkerding]], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.''
  
Негов основач е [[http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Volkerding|Patrick Volkerding]], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.
 
''
 
 
[[Slackware|Цела содржина за Slackware]]
 
[[Slackware|Цела содржина за Slackware]]

Преработка од 15:21, 8 мај 2006

Слеквер претсавува оперативен систем базиран на Линукс.

Негов основач е [Volkerding], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.

Цела содржина за Slackware