ПредавањаФинки

Од Сподели wiki
Преработка од 17:04, 6 март 2012; направена од Новица (разговор | придонеси) (Создадена страница со: #Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер #слободен с...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
  1. Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер
  2. слободен софтвер во образование
  3. авторски права во дигиталното доба
  4. отворениот Интернет
  5. семантички веб
  6. слободен хардвер ардуино и лед коцката како пример
  7. хакерска етика, хакирање и историски и технички осврт на хакот
  8. учество и придонес во зедницата и развој на слободен софтвер во голем проект за слободен софтвер (гноме, и проектот гноме за жени)
  9. open data концепт и градење на јавни сервиси од заедницата за заедницата
  10. хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој