Идејник/MuseumOfFailedStartups

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Музејот на неуспешни start-up-и е идеја за критичко оценување на промовирањето на формирањето на нови компании за решавање на животните проблеми (вработување, кариера, пари итн.) пред сѐ на младите луѓе.

Во Македонија тоа не е нешто ново. Обуки за стартување на нови бизниси се организираат веќе неколк години наназад. Се организираат и настани под брендот StartupWeekend. Оваа година (2011) е дел и од кампања на Владата на РМ.

Сепак, колку што ми е познато не постојат официјални / релевантни информации за тоа дали и колку се успешни новите бизниси и дали тие некако помагаат во решавањето на клучните проблеми на популацијата кон која се обраќаат сите овие проекти.


Референци