Мозила гости во Скопје

Од Сподели wiki
Преработка од 17:35, 29 јануари 2011; направена од Admin (разговор | придонеси) (3 ревизии: initial)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед

Како дел од турнеата низ европските Мозила заедници од 14ти до 16ти април во Скопје ќе претсојуваат тројца типци од Франција кои работат во Мозила.

Гостите се:

 • Сони Пирс (Sony Piers)
 • Арзел Јунзи (Arzhel YOUNSI) е член на Мозила тимот кој работи на ГНУ/Линукс дистрибуцијата Убунту
 • Грег Костенобл (Grégoire COUSTENOBLE)

Настан

Планираме да оганизираме средби/предавања/работилници. Настанот би требало да се одржи на 15.04.2009 од 18:00 до 22:00 часот во амфитеатарот на ФЕИТ/ЕТФ.

Потребни работи

 • ФЕИТ

Од ФЕИТ е одобрена употреба на амфитеатарот на 15ти април од 18:00 до 22:00 часот и пристап до интернет (свич или дозна за мрежа на која би закачиле наш access point

 • ОССМ
  • Мрежни кабли
   • Чомбе - 2 utp прави кабли со должина 7.5 метри
  • Продолжни кабли (2-3 минимум)
   • Чомбе - 1 продолжен кабел - 5 утичници - долг 2 метри
  • Wireless Access Point
   • Зоки рече дека ќе донесе (потврдено)
  • Проектор - имаме

Сместување и шетање

 • Владо даде предлог да среди во некој хостел кај некој негов другар - средено е бесплано сместување
 • Шетање низ Скопје и околината, ако изразат желба и ако имаат време. Идеи каде би оделе?


Задачи

 • Контакт со францускиот културен центар - Новица - завршено - побарале дополнителни информации за гостите
 • Иницијален контакт со ЕТФ/ФЕИТ - Чомбе - завршено - има расположение да помогнат, треба да одиме на состанок и да им однесеме формално барање
 • Состанок со продеканот за меѓународна соработка на ФЕИТ проф др Аце Ристевски - Чомбе + уште некој. неодржан состанок - користењето на просторијата е

одобрено по писмен пат (e-mail)

 • Пишување на барање за просторија -Чомбе - завршено
  • ODT формат
  • PDF формат
  • ставив верзија од документот и на Google Docs, ако некој сака пристап нека пише
 • Дизајн на плакат и флаери - црно бела варијанта за да можеме на фотокопир да ги умножиме. Зоки?
 • Владо да договри сместување - завршено