Едно лето/JAnnocessor

Од Сподели wiki
Преработка од 13:36, 10 мај 2011; направена од Nikuco (разговор | придонеси) (Создадена страница со: = Annocessor = == Опис == Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе ...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Annocessor

Опис

Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:

- валидација на анотации

- генерирање на код врз база на анотации

- изведување на мета-податоци од анотации

- и.т.н.


Project creator

Николче Михајловски


Contributors

- Николче Михајловски

- други ентузијасти се повеќе од добредојдени


Потребни предзнања

- солидно познавање на програмскиот јазик Java

- објектно-ориентирано програмирање


Технологии со кои ќе се запознаат програмерите

- наскоро ќе бидат дефинирани