Едно лето/Narcissist

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Име на Проект

Нарцис (narcissist)

Опис

Нарцис е мини библиотека за изработка на персонални апликации како about.me / flavors.me за програмери. Апликациите се конфигурираат во settings фајл каде се додаваат наслов, поднаслов, сервиси (плагини) итн.

Изработен е плагин систем кој автоматски вчитува плагини кои ќе бидат дадени како задачи на студентите. Може да се изработуваат и теми (дизајни) за истиот и да се екстендира моменталната функционалност.

Ментори

Дејан Новески <dr.mote[at]gmail.com>

Потребни предзнања

HTTP, основи на веб и веб сервиси. Опционално HTML/CSS/JS и Python за полесно.

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Templating engines (Џинџа2, Мако или било кој ги интересира), WSGI, конзумирање веб сервиси со пајтон, пајтон ООП

Примени Студенти