Разлика помеѓу преработките на „10г2с.мк“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 8: Ред 8:
 
#*Sita sings the blues<br>Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
 
#*Sita sings the blues<br>Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
 
#Награда за слободен софтвер<br>Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
 
#Награда за слободен софтвер<br>Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
#Поопшрини настани секој месец<br>или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
+
#Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
 
#*Локален НСНД
 
#*Локален НСНД
 
#*НСНД Охрид
 
#*НСНД Охрид
 
#*Firefox - web hacks настан
 
#*Firefox - web hacks настан
#Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации<br>
+
#Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации<br>или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
 
 
#*open data
 
#*open data
 
#*skopyeah augmented reality
 
#*skopyeah augmented reality

Преработка од 23:55, 6 декември 2011

Слободен софтвер Македонија полни 10 години на 28.10.2012 година.

Идеи за одбележување на јубилејот.

 1. Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
  • Good copy, bad copy
  • Steal this movie
  • Sita sings the blues
   Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
 2. Награда за слободен софтвер
  Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
 3. Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
  • Локален НСНД
  • НСНД Охрид
  • Firefox - web hacks настан
 4. Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации
  или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
  • open data
  • skopyeah augmented reality
  • start your own hacklab handbook