Разлика помеѓу преработките на „10г2с.мк“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: 1 Категорија:Идејник Категорија:Слободен софтвер [[Категорија:Слободен софтвер ...)
 
 
(Не се прикажани 5 меѓувремени преработки од 4 корисници)
Ред 1: Ред 1:
1
+
Слободен софтвер Македонија полни 10 години на 28.10.2012 година.
 +
 
 +
Идеи за одбележување на јубилејот.
 +
 
 +
# Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
 +
#* Good copy, bad copy
 +
#* Steal this movie
 +
#* Sita sings the blues<br>Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
 +
#* нели имаше и мк филмови некои под CC?
 +
# Награда за слободен софтвер<br>Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
 +
# Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
 +
#* Локален НСНД
 +
#* НСНД Охрид
 +
#* Firefox - web hacks настан
 +
#* конференција за слободен софтвер - МАЛИНА негде во септември
 +
# Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации<br>или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
 +
#* open data
 +
#* skopyeah augmented reality
 +
#* start your own hacklab handbook
 +
#* бутирање на поново Ubuntu и нов Firefox на компјутерите во школите?<br>Има шпекулации дека МИО одамна има добиено понови драјвери за X300 ако има некој врски нека провери
 +
 
  
 
[[Категорија:Идејник]] [[Категорија:Слободен софтвер]] [[Категорија:Слободен софтвер Македонија]] [[Категорија:Слободна култура]] [[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Идејник]] [[Категорија:Слободен софтвер]] [[Категорија:Слободен софтвер Македонија]] [[Категорија:Слободна култура]] [[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 23:52, 17 февруари 2012

Слободен софтвер Македонија полни 10 години на 28.10.2012 година.

Идеи за одбележување на јубилејот.

 1. Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
  • Good copy, bad copy
  • Steal this movie
  • Sita sings the blues
   Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
  • нели имаше и мк филмови некои под CC?
 2. Награда за слободен софтвер
  Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
 3. Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
  • Локален НСНД
  • НСНД Охрид
  • Firefox - web hacks настан
  • конференција за слободен софтвер - МАЛИНА негде во септември
 4. Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации
  или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
  • open data
  • skopyeah augmented reality
  • start your own hacklab handbook
  • бутирање на поново Ubuntu и нов Firefox на компјутерите во школите?
   Има шпекулации дека МИО одамна има добиено понови драјвери за X300 ако има некој врски нека провери