Разлика помеѓу преработките на „10г2с.мк“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 3: Ред 3:
 
Идеи за одбележување на јубилејот.
 
Идеи за одбележување на јубилејот.
  
#Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
+
# Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
#*Good copy, bad copy
+
#* Good copy, bad copy
#*Steal this movie
+
#* Steal this movie
#*Sita sings the blues<br>Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
+
#* Sita sings the blues<br>Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
#Награда за слободен софтвер<br>Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
+
#* нели имаше и мк филмови некои под CC?
#Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
+
# Награда за слободен софтвер<br>Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
#*Локален НСНД
+
# Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
#*НСНД Охрид
+
#* Локален НСНД
#*Firefox - web hacks настан
+
#* НСНД Охрид
#Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации<br>или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
+
#* Firefox - web hacks настан
#*open data
+
# Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации<br>или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
#*skopyeah augmented reality
+
#* open data
#*start your own hacklab handbook
+
#* skopyeah augmented reality
 +
#* start your own hacklab handbook
  
  
 
[[Категорија:Идејник]] [[Категорија:Слободен софтвер]] [[Категорија:Слободен софтвер Македонија]] [[Категорија:Слободна култура]] [[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Идејник]] [[Категорија:Слободен софтвер]] [[Категорија:Слободен софтвер Македонија]] [[Категорија:Слободна култура]] [[Категорија:Хаклаб]]

Преработка од 02:15, 7 декември 2011

Слободен софтвер Македонија полни 10 години на 28.10.2012 година.

Идеи за одбележување на јубилејот.

 1. Недела на слободна култура - crative commons филмови во Кинотека.
  • Good copy, bad copy
  • Steal this movie
  • Sita sings the blues
   Треба да е провери кој би ги титлувал. Можеби во рамките на „Едно лето“ може да се организира пракса со некои студенти од филолошки.
  • нели имаше и мк филмови некои под CC?
 2. Награда за слободен софтвер
  Можеби може да се смисли нешто подобро од плакета? Некоја зезалица со аурдионо, лед...?
 3. Поопшрини настани секој месец или можеби 4-5 настани со финале на 28.10.2011
  • Локален НСНД
  • НСНД Охрид
  • Firefox - web hacks настан
 4. Лансирање на еден проект што ќе има пошироки општествени импликации
  или ставање на хакерските вештини во служба на поголемо добро. Можен терен:
  • open data
  • skopyeah augmented reality
  • start your own hacklab handbook