Разлика помеѓу преработките на „2cmk-mom-11-03-2012“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
 
(Не се прикажани 4 меѓувремени преработки од 2 корисници)
Ред 25: Ред 25:
  
 
==== Статус за конференцијата ====
 
==== Статус за конференцијата ====
 +
 +
Состаноци ќе има секоја среда.
  
 
==== НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо) ====
 
==== НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо) ====
  
==== НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија)
+
Се чека документ од универзитетот на 12 март.
 +
 
 +
 
 +
==== НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија) ====
 
* Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
 
* Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
 
* Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата
 
* Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата
  
 
==== Изјаснување  за апликацијата на Илин А. Петковски ====
 
==== Изјаснување  за апликацијата на Илин А. Петковски ====
 +
 +
Ќе разговараме кога Илин ќе дојде во Скопје.
  
 
==== Разно ====
 
==== Разно ====
 +
 +
Тамара до 12ти март ќе му прати на Арангел за проект за Грантови од Влада на РМ
 +
 +
Tамара ќе прати мејл до Гугл за поддршка на хаклабот

Последна преработка од 21:22, 11 март 2012

Присутни членови: Новица, Дамјан, Александар, Арангел, Владан, Миша, Јованка, Игор, Божидар, Тамара;

Други: Марко

Соработка со Ајде Македонија

Користење на простор
draft правила - за било која организација што сака да користи простор во хаклаб
1. Хаклабот е слободен за користење секој ден кога има редовна програма (според распоредот);
2. Заинтересираната страна треба да го најави своето присуство 72 часа однапред за да се прилагодат активностите и за нив да се објави на интернет;
3. Заинтересираната страна треба да обезбеди одговорно лице за контакт;
4. Просторот по употребата треба да се врати во првобитна состојба;
5. Доколку се направат трошоци корисникот треба да ги надмири.
Помош за технички аспекти на нивната работа
Правење на некој софтвер за а 'social impact maping'

Соработка со ФИНКИ

Првата презентација да биде CV за Слободен софтвер Македонија; Да се промовира коцката.

Јованка да праша кога може да биде првото предавање.

Статус за конференцијата

Состаноци ќе има секоја среда.

НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо)

Се чека документ од универзитетот на 12 март.


НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија)

  • Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
  • Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата

Изјаснување за апликацијата на Илин А. Петковски

Ќе разговараме кога Илин ќе дојде во Скопје.

Разно

Тамара до 12ти март ќе му прати на Арангел за проект за Грантови од Влада на РМ

Tамара ќе прати мејл до Гугл за поддршка на хаклабот