2cmk-mom-11-03-2012

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Присутни членови: Новица, Дамјан, Александар, Арангел, Владан, Миша, Јованка, Игор, Божидар, Тамара;

Други: Марко

Соработка со Ајде Македонија

Користење на простор
draft правила - за било која организација што сака да користи простор во хаклаб
1. Хаклабот е слободен за користење секој ден кога има редовна програма (според распоредот);
2. Заинтересираната страна треба да го најави своето присуство 72 часа однапред за да се прилагодат активностите и за нив да се објави на интернет;
3. Заинтересираната страна треба да обезбеди одговорно лице за контакт;
4. Просторот по употребата треба да се врати во првобитна состојба;
5. Доколку се направат трошоци корисникот треба да ги надмири.
Помош за технички аспекти на нивната работа
Правење на некој софтвер за а 'social impact maping'

Соработка со ФИНКИ

Првата презентација да биде CV за Слободен софтвер Македонија; Да се промовира коцката.

Јованка да праша кога може да биде првото предавање.

Статус за конференцијата

НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо)

==== НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија)

  • Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
  • Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата

Изјаснување за апликацијата на Илин А. Петковски

Разно