Разлика помеѓу преработките на „2cmk/mom-20121104“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: Присутни: Арангел, Божидар, Ана, Игор, Миша, Дамјан, Новица, Баже, Тамара, Јованка, Бид...)
 
с (Igor.stama ја премести страницата 2cmk/mom-04-10-12 на 2cmk/mom-20121104: Погрешен датум)
 
(Не се прикажани 3 меѓувремени преработки од 2 корисници)
Ред 1: Ред 1:
Присутни: Арангел, Божидар, Ана, Игор, Миша, Дамјан, Новица, Баже, Тамара, Јованка, Бидиков
Присутни: Арангел, Божидар, Ана, Игор, Миша, Дамјан, Новица, Баже, Тамара, Јованка, Бидиков


I
== Е-општество: Стратегии за развој на отворени образовни ресурси и иновации во образованието.==
1. Е-општество: Стратегии за развој на отворени образовни ресурси и иновации во образованието.


Ќе презентира Јованка. Презентација за "Сподели" и сл.
Ќе презентира Јованка. Презентација за "Сподели" и сл.
Јованка ќе го стави драфтот на гугл докс во вторник
Јованка ќе го стави драфтот на гугл докс во вторник


2. Е-општество: Отворени образовни ресурси, вмрежување и градење заедници.
* Е-општество: Отворени образовни ресурси, вмрежување и градење заедници.


Јованка.
Јованка.


II
 
1. Соработка со Викимедија Македонија. Грантови од Викимедија.
== Соработка со Викимедија Македонија. Грантови од Викимедија. ==


Да ги повикаме на состанок? Кој ќе договори состанок и дневен ред?
Да ги повикаме на состанок? Кој ќе договори состанок и дневен ред?
Ред 18: Ред 17:
Да ги контактира Миша.
Да ги контактира Миша.


III
 
Предавање на ФИНКИ. Недела 12-15 ноември.
== Предавање на ФИНКИ. Недела 12-15 ноември.==


Да биде од 18-20 ч. во вторник 13 ноември.
Да биде од 18-20 ч. во вторник 13 ноември.
Ред 27: Ред 26:
Ана да направи постерче.
Ана да направи постерче.


1. Дамјан и Новица, предавањето ќе биде на тема „Слободен софтвер - општо“.
* Дамјан и Новица, предавањето ќе биде на тема „Слободен софтвер - општо“.
2. Баже - Open Data.
* Баже - Open Data.
3. Тамара - меѓунардони проекти, придонесување во слободен софтвер.
* Тамара - меѓунардони проекти, придонесување во слободен софтвер.
4. Хакерска етика.
* Хакерска етика.
5. Хаклаб.
* Хаклаб.
6. Слободен хардвер. ... ?
* Слободен хардвер. ... ?


Да се дополни ова според вики.... ?
Да се дополни ова според вики.... ?


IV
 
Конференција со ФИНКИ. Датум во март. 1 март петок.
== Конференција со ФИНКИ. Датум во март. 1 март петок.==
Игор и Јованка го досредуваат документот што ќе биде објавен на листа штом ќе биде готов.
Игор и Јованка го досредуваат документот што ќе биде објавен на листа штом ќе биде готов.


V
Состанок за 2с.мк членови сабота 10.11.2012 во 13ч.


VI
==Состанок за 2с.мк членови сабота 10.11.2012 во 13ч.==
Ива предлог проект за новите грантови на USAID (да се здружиме со Плоштад Слобода или некоја друга организација)
 
 
==Ива предлог проект за новите грантови на USAID (да се здружиме со Плоштад Слобода или некоја друга организација)==


Не.
Не.


VII
Hacker exchange: 2.смк треба да потпише некој документ да го збркаме тоа, ние да го замараме Марсел.


Миша: Зборел со Марсел - останува за наредната година.
==Hacker exchange: 2.смк треба да потпише некој документ да го збркаме тоа, ние да го замараме Марсел.==
Арангел: Да му се пише мејл на Милош Ранчиќ.
 
Дамјан: За Брајан од rooters може да дојде.
* Миша: Зборел со Марсел - останува за наредната година.
* Арангел: Да му се пише мејл на Милош Ранчиќ.
* Дамјан: За Брајан од rooters може да дојде.


... останува да се додебатира онлајн?!?
... останува да се додебатира онлајн?!?


VIII
Разно.


1. Другите 2 идеи за проектот - Дамјан
==Разно.==
 
* Другите 2 идеи за проектот - Дамјан


а) Стариот проект на Тамара да се доработи и поднесе. - Миша и Дамјан ќе го прават тоа.
а) Стариот проект на Тамара да се доработи и поднесе. - Миша и Дамјан ќе го прават тоа.
б) Член16  - идејата е да се направи инфраструктура и алатки. Миша ќе види која партнерска организација може да се вклучи. + Баже.
б) Член16  - идејата е да се направи инфраструктура и алатки. Миша ќе види која партнерска организација може да се вклучи. + Баже.


2. Google CodeIn - за средношколци - Тамара
==Google CodeIn - за средношколци - Тамара==


Тамара да прати линк што треба.
Тамара да прати линк што треба.
[[Категорија:Состаноци]]

Последна преработка од 20:54, 18 ноември 2012

Присутни: Арангел, Божидар, Ана, Игор, Миша, Дамјан, Новица, Баже, Тамара, Јованка, Бидиков

Е-општество: Стратегии за развој на отворени образовни ресурси и иновации во образованието.

Ќе презентира Јованка. Презентација за "Сподели" и сл. Јованка ќе го стави драфтот на гугл докс во вторник

 • Е-општество: Отворени образовни ресурси, вмрежување и градење заедници.

Јованка.


Соработка со Викимедија Македонија. Грантови од Викимедија.

Да ги повикаме на состанок? Кој ќе договори состанок и дневен ред?

Да ги контактира Миша.


Предавање на ФИНКИ. Недела 12-15 ноември.

Да биде од 18-20 ч. во вторник 13 ноември.

До вторник 6 ноември да има материјали за предавањето.

Ана да направи постерче.

 • Дамјан и Новица, предавањето ќе биде на тема „Слободен софтвер - општо“.
 • Баже - Open Data.
 • Тамара - меѓунардони проекти, придонесување во слободен софтвер.
 • Хакерска етика.
 • Хаклаб.
 • Слободен хардвер. ... ?

Да се дополни ова според вики.... ?


Конференција со ФИНКИ. Датум во март. 1 март петок.

Игор и Јованка го досредуваат документот што ќе биде објавен на листа штом ќе биде готов.


Состанок за 2с.мк членови сабота 10.11.2012 во 13ч.

Ива предлог проект за новите грантови на USAID (да се здружиме со Плоштад Слобода или некоја друга организација)

Не.


Hacker exchange: 2.смк треба да потпише некој документ да го збркаме тоа, ние да го замараме Марсел.

 • Миша: Зборел со Марсел - останува за наредната година.
 • Арангел: Да му се пише мејл на Милош Ранчиќ.
 • Дамјан: За Брајан од rooters може да дојде.

... останува да се додебатира онлајн?!?


Разно.

 • Другите 2 идеи за проектот - Дамјан

а) Стариот проект на Тамара да се доработи и поднесе. - Миша и Дамјан ќе го прават тоа.

б) Член16 - идејата е да се направи инфраструктура и алатки. Миша ќе види која партнерска организација може да се вклучи. + Баже.

Google CodeIn - за средношколци - Тамара

Тамара да прати линк што треба.