2cmk/mom-20121104

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Присутни: Арангел, Божидар, Ана, Игор, Миша, Дамјан, Новица, Баже, Тамара, Јованка, Бидиков

I

 • Е-општество: Стратегии за развој на отворени образовни ресурси и иновации во образованието.

Ќе презентира Јованка. Презентација за "Сподели" и сл. Јованка ќе го стави драфтот на гугл докс во вторник

 • Е-општество: Отворени образовни ресурси, вмрежување и градење заедници.

Јованка.

II

 • Соработка со Викимедија Македонија. Грантови од Викимедија.

Да ги повикаме на состанок? Кој ќе договори состанок и дневен ред?

Да ги контактира Миша.

III Предавање на ФИНКИ. Недела 12-15 ноември.

Да биде од 18-20 ч. во вторник 13 ноември.

До вторник 6 ноември да има материјали за предавањето.

Ана да направи постерче.

 • Дамјан и Новица, предавањето ќе биде на тема „Слободен софтвер - општо“.
 • Баже - Open Data.
 • Тамара - меѓунардони проекти, придонесување во слободен софтвер.
 • Хакерска етика.
 • Хаклаб.
 • Слободен хардвер. ... ?

Да се дополни ова според вики.... ?

IV Конференција со ФИНКИ. Датум во март. 1 март петок. Игор и Јованка го досредуваат документот што ќе биде објавен на листа штом ќе биде готов.

V Состанок за 2с.мк членови сабота 10.11.2012 во 13ч.

VI Ива предлог проект за новите грантови на USAID (да се здружиме со Плоштад Слобода или некоја друга организација)

Не.

VII Hacker exchange: 2.смк треба да потпише некој документ да го збркаме тоа, ние да го замараме Марсел.

 • Миша: Зборел со Марсел - останува за наредната година.
 • Арангел: Да му се пише мејл на Милош Ранчиќ.
 • Дамјан: За Брајан од rooters може да дојде.

... останува да се додебатира онлајн?!?

VIII Разно.

 • Другите 2 идеи за проектот - Дамјан

а) Стариот проект на Тамара да се доработи и поднесе. - Миша и Дамјан ќе го прават тоа. б) Член16 - идејата е да се направи инфраструктура и алатки. Миша ќе види која партнерска организација може да се вклучи. + Баже.

 • Google CodeIn - за средношколци - Тамара

Тамара да прати линк што треба.