Разлика помеѓу преработките на „2smk/mom-02-10-11“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
 
(Не е прикажана една меѓувремена преработка од истиот корисник)
Ред 6: Ред 6:
  
 
- Стама ќе пројде до ММ да види за простор
 
- Стама ќе пројде до ММ да види за простор
 +
 +
'''Донации'''
 +
 +
- Newsletter за тоа што се случува во КИКА да се испраќа до оние што донираат (quarterly), PDF фенси шменси.
  
 
'''Грантови'''
 
'''Грантови'''
  
 
- Ако не можеме ние може да ангажираме и надворшени луѓе кои што би сакале да работат на апликации/проекти и сл
 
- Ако не можеме ние може да ангажираме и надворшени луѓе кои што би сакале да работат на апликации/проекти и сл
 +
- Да се разговара со ММ (да се закаже посебен состанок) за проект за хаклабот - Стама и Миша
  
 
'''Едно лето'''
 
'''Едно лето'''

Последна преработка од 19:51, 2 октомври 2011

Присутни членови: Божидар Дамјан Игор Миша Александар Владан Дамјан Арангел

Отсутни членови: Новица -1

КИКА

- Стама ќе пројде до ММ да види за простор

Донации

- Newsletter за тоа што се случува во КИКА да се испраќа до оние што донираат (quarterly), PDF фенси шменси.

Грантови

- Ако не можеме ние може да ангажираме и надворшени луѓе кои што би сакале да работат на апликации/проекти и сл - Да се разговара со ММ (да се закаже посебен состанок) за проект за хаклабот - Стама и Миша

Едно лето

- да се закаже состанок со сите ментори и да се добие статус за проектите за да имаме фидбек за во иднина - Дамјан ќе извести на листа откако ќе има информации - да се објави на ss.org.mk за студентите што успешно ја завршиле програмата - со линкови до кодот, блог постовите итн - дамјан (владан има инфо за вики што како)

Багови - сите да ги качат cv-ијата на багот за cv-ија - сите - да се прегледа „За нас“ и да се досреди/ажурира текстот за тековните активности на 2с.мк - миша - владан ќе го среди багот за blog.spodeli.org - сите што работеле на проекти за локализација да му испратат на божидар информации за проектите - ќе ги контактира со барање за информациите што му се потребни

Членови

- Сашо Андријески се исклучува од организацијата поради неисполнување на обврските.

- Владан Поповиќ е примен за нов член на 2с.мк