Arbeitsbesprechung-20121023

Од Сподели wiki
Преработка од 12:45, 24 октомври 2012; направена од АрангелАнгов (разговор | придонеси) (Создадена страница со: Присутни: - Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Го...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Присутни: - Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Гоце, Алекс Заклучок: Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани. - Хигиена

  • Дежурниот чисти секоја сабота 1 час пред СподелиЗнаење, ова вклучува, исфрлање на ѓубре, бришење прашина и сл.
  • Секоја втора недела се организира генералка за чистење на хаклабот, список ќе има на вики, се оди по ротација, ќе чистат сите членови.
  • Нема дебата за прекршување на точка од куќниот ред.
  • Ќе се влијае на културата за непопречување. како на пример, луѓе нешто прават, други доаѓаат и им галамат, ги прекинуваат во работата.

- за членови ќе дискутираме на наредниот состанок Предлог нови членови од куќен ред за дискусија: - За примањето и отстранувањето на нови членови на хаклабот КИКА се одлучува на редовните состаноци за хаклабот. - Секој член може да биде отстранет поради недолично однесување и прекршување на едно или повеќе од правилата во куќниот ред.


Промени во куќен ред. - дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа. - ќе се води анонимна листа на инциденти, поради трекинг на инциденти. - се забранува консумирање и внесување алкохол.