Разлика помеѓу преработките на „Arbeitsbesprechung-20130113“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
Ред 5: Ред 5:
Членови:
Членови:


- да се постави листа на членови на вики (членови: луѓе што плаќаат членарна и учествуваат во работата на хаклабот; пријател: луѓе кои што го поддржуваат хаклабот финансиски - старите луѓе што го помагале хаклабот остануваат во листата на членови)
* да се постави листа на членови на вики (членови: луѓе што плаќаат членарна и учествуваат во работата на хаклабот; пријател: луѓе кои што го поддржуваат хаклабот финансиски - старите луѓе што го помагале хаклабот остануваат во листата на членови)


- нов член може да биде изгласан на било кој состанок на членовите на хаклабот
* нов член може да биде изгласан на било кој состанок на членовите на хаклабот
 
* членовите кои недолично ќе се однесуваат или ќе прекршат едно или повеќе од правилата од куќниот ред може да им биде одземено членството преку гласање на состанок
- членовите кои недолично ќе се однесуваат или ќе прекршат едно или повеќе од правилата од куќниот ред може да им биде одземено членството преку гласање на состанок


*Промените ќе бидат вметнати во куќниот ред.
*Промените ќе бидат вметнати во куќниот ред.
Ред 15: Ред 14:
==TODO==
==TODO==


- Алекс ќе напише мејл и блог пост за средствата што ни се потребни за доизградба на 3д принтерот, исто така ќе направи кутија за донации посебно за овој проект во хаклаб, треба да собереме 70 евра
* Алекс ќе напише мејл и блог пост за средствата што ни се потребни за доизградба на 3д принтерот, исто така ќе направи кутија за донации посебно за овој проект во хаклаб, треба да собереме 70 евра


- Финансии: ќе се потрудиме да ги добиеме извештаите за донации во електронска форма и да направиме некоја историја на донации и моментална финасиска состојба заедно со период до кој што имаме пари за функционирање на хаклабот.
* Финансии: ќе се потрудиме да ги добиеме извештаите за донации во електронска форма и да направиме некоја историја на донации и моментална финасиска состојба заедно со период до кој што имаме пари за функционирање на хаклабот.
- Алекс ќе проба да организира hardware hacking во понеделник заедно со gnu/linux прва помош за да не трошиме ресурси на посебен настан уште еден ден (ова може да го разгледаме пак на некој од наредните состаноци)
- Алекс ќе проба да организира hardware hacking во понеделник заедно со gnu/linux прва помош за да не трошиме ресурси на посебен настан уште еден ден (ова може да го разгледаме пак на некој од наредните состаноци)

Преработка од 00:25, 14 јануари 2013

Присутни:

Арангел, Игор, Тамара, Миопа, Алекс, Илин П, Божидар, Бидиков, Гоце, Ана, Миша

Промена на ќуќен ред

Членови:

  • да се постави листа на членови на вики (членови: луѓе што плаќаат членарна и учествуваат во работата на хаклабот; пријател: луѓе кои што го поддржуваат хаклабот финансиски - старите луѓе што го помагале хаклабот остануваат во листата на членови)
  • нов член може да биде изгласан на било кој состанок на членовите на хаклабот
  • членовите кои недолично ќе се однесуваат или ќе прекршат едно или повеќе од правилата од куќниот ред може да им биде одземено членството преку гласање на состанок
  • Промените ќе бидат вметнати во куќниот ред.

TODO

  • Алекс ќе напише мејл и блог пост за средствата што ни се потребни за доизградба на 3д принтерот, исто така ќе направи кутија за донации посебно за овој проект во хаклаб, треба да собереме 70 евра
  • Финансии: ќе се потрудиме да ги добиеме извештаите за донации во електронска форма и да направиме некоја историја на донации и моментална финасиска состојба заедно со период до кој што имаме пари за функционирање на хаклабот.

- Алекс ќе проба да организира hardware hacking во понеделник заедно со gnu/linux прва помош за да не трошиме ресурси на посебен настан уште еден ден (ова може да го разгледаме пак на некој од наредните состаноци)