Archie

Од Сподели wiki
Преработка од 17:28, 29 јануари 2011; направена од Admin (разговор | придонеси) (3 ревизии: initial)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

Archie е live GNU/Linux дистрибуција базирана на Arch и моментално е во бета верзија. доаѓа со основните Arch пакети и Xfce работната околина.

Намена

Бидејќи е базиран на Arch и ја користи Xfce работната околина, лесната Xfce работната околина и малкуте позадински процеси на Arch го прават многу брз жив (live) систем.

Апликации

Archie доаѓа со Abiword, Firefox и преконфигуриран iptables

Користење

Бидејќи е базиран на Arch, истите упатства и правила важат и за него.

Врски