Разлика помеѓу преработките на „Automatix“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(4)
с (36 ревизии: initial)
 
(Не се прикажани 9 меѓувремени преработки од 3 корисници)
Ред 3: Ред 3:
Automatix претставува систем со графички интерфејс за инсталирање дополнителни софтверски пакети, кодеци, фонтови и комерцијални апликации за [[Ubuntu]] системите. Automatix има свои складишта од каде ги зема потребните пакети и ги разрешува [[Зависности|зависностите]] кои ќе се појават при инсталацијата.  
Automatix претставува систем со графички интерфејс за инсталирање дополнителни софтверски пакети, кодеци, фонтови и комерцијални апликации за [[Ubuntu]] системите. Automatix има свои складишта од каде ги зема потребните пакети и ги разрешува [[Зависности|зависностите]] кои ќе се појават при инсталацијата.  


Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што [[Ubuntu]] поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.  
Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што [[Ubuntu]] поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.
 
<a href="http://www.xanga.com/mcsubway">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/netberg">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/nutberg">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcparking">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcstaff">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/cnbin">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/cnbinw3">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/eazysearch">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcstaff_cn">My Blog</a>
<a href="http://mcsoulless.cn/smokng/map.html">My Blog</a>
[url="http://www.xanga.com/mcsubway"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/netberg"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/nutberg"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcparking"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcstaff"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/cnbin"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/cnbinw3"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/eazysearch"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcstaff_cn"]My Blog[/url]
[url="http://mcsoulless.cn/smokng/map.html"]My Blog[/url]
 
==Одинсталирање==
 
Во терминал емулатор(gnome-terminal) напишете:
 
  # sudo apt-get remove automatix2
 
Напомена: На тој начин ја деинсталирате само скриптата, но не и софтверот што бил инсталиран со помош на скриптата.
 
==Врски==
* [http://www.getautomatix.com/ Официјален сајт на Automatix]
* [http://www.getautomatix.com/wiki/index.php?title=FAQ#What_is_Automatix2.3F Automatix ЧПП]
* [http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=138405  Automatix (Automated GUI installation script)] на [[Ubuntu]] форуми
* [http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=90797  Отстранување на софтверот инсталиран со Automatix]


[[Категорија:Ubuntu]]
[[Категорија:Ubuntu]]
[[Категорија:Апликации]]
[[Категорија:Апликации]]

Последна преработка од 17:28, 29 јануари 2011

Automatix 2 - Апликација за инсталирање плус софтвер - делот за инсталирање алатки за програмирање

Automatix претставува систем со графички интерфејс за инсталирање дополнителни софтверски пакети, кодеци, фонтови и комерцијални апликации за Ubuntu системите. Automatix има свои складишта од каде ги зема потребните пакети и ги разрешува зависностите кои ќе се појават при инсталацијата.

Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што Ubuntu поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.