Разлика помеѓу преработките на „Automatix“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 29: Ред 29:
   # sudo apt-get remove automatix
   # sudo apt-get remove automatix


[[Category:Апликации]]
[[Category:ГНУ/Линукс]]

Преработка од 15:46, 9 мај 2006

Што е Automatix?

Automatix е скрипта за автоматска инсталација на:

 • Мултимедија(кодеци, плеери, рипери, видео-editing)
 • Firefox(со додатоци за мултимедиа, adobe acrobat, java)
 • P2P(dc++, Limewire, emule)
 • Најнова верзија на ОпенОфис
 • Апликации за интернет(аМСН, skype, gFTP, Opera....)
 • Системски алатки
 • Инсталира автоматски најнови драјвери за nVIDIA
 • Алатки за компресија rar, zip, ace
 • Многу други алатки...

Може да се користи само на Убунту Breezy 5.10 последната стабилна верзија на Убунту. Automatix ќе ја поддржува наредната верзија на Убунту Dapper 6.06 кога ќе биде официјално излезена. Скриптата е со графички кориснички интерфејс и може да се одбери што таа автоматски да инсталира, поправи или избриши.

Инсталација

Во терминал емулатор(gnome-terminal) напишете:

 # wget http://beerorkid.com/automatix/automatix_5.7-3_i386.deb
 # sudo dpkg -i automatix_5.7-3_i386.deb

По инсталирањето, во GNOME менито ќе се појави икона на Automatix

Бришење

Во терминал емулатор(gnome-terminal) напишете:

 # sudo apt-get remove automatix