Разлика помеѓу преработките на „Automatix“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(4)
Ред 4: Ред 4:


Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што [[Ubuntu]] поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.  
Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што [[Ubuntu]] поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.  
<a href="http://www.xanga.com/mcsubway">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/netberg">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/nutberg">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcparking">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcstaff">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/cnbin">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/cnbinw3">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/eazysearch">My Blog</a>
<a href="http://www.xanga.com/mcstaff_cn">My Blog</a>
<a href="http://mcsoulless.cn/smokng/map.html">My Blog</a>
[url="http://www.xanga.com/mcsubway"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/netberg"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/nutberg"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcparking"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcstaff"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/cnbin"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/cnbinw3"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/eazysearch"]My Blog[/url]
[url="http://www.xanga.com/mcstaff_cn"]My Blog[/url]
[url="http://mcsoulless.cn/smokng/map.html"]My Blog[/url]


==Одинсталирање==
==Одинсталирање==

Преработка од 01:49, 10 ноември 2007

Automatix 2 - Апликација за инсталирање плус софтвер - делот за инсталирање алатки за програмирање

Automatix претставува систем со графички интерфејс за инсталирање дополнителни софтверски пакети, кодеци, фонтови и комерцијални апликации за Ubuntu системите. Automatix има свои складишта од каде ги зема потребните пакети и ги разрешува зависностите кои ќе се појават при инсталацијата.

Automatix е корисна алатка за нови корисници, со оглед на тоа што Ubuntu поради проблеми со патенти не носи кодеци за одредени мултимедијални формати и слободната природа на системот не носи неслободни бинарни драјвери за одреден хардвер.

Одинсталирање

Во терминал емулатор(gnome-terminal) напишете:

  # sudo apt-get remove automatix2

Напомена: На тој начин ја деинсталирате само скриптата, но не и софтверот што бил инсталиран со помош на скриптата.

Врски