Разлика помеѓу преработките на „CCC 07“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 59: Ред 59:
*Глиша
*Глиша
*Цоби
*Цоби
*Чомбе


[[Категорија:Привремено]]
[[Категорија:Привремено]]
[[Категорија:Настани]]
[[Категорија:Настани]]

Преработка од 15:56, 4 ноември 2007

Пријавување за Chaos Communication congres 2007

27 - 30 декември Берлин. CCC (chaos communications congress) е најголемата хакерска конференција во Европа (а веројатно и во светот). Кога ќе кажам хакерска, не мислам на BlackHat којшто се занимава со exploit-и.

CCC повеќе се однесува на хакирање во смисла на адаптирање на системите за сопствени потреби (или на заедницата). Еве што викаат самите за hacker ethics:

 • Access to computers - and anything which might teach you something about the way the world really works - should be unlimited and total. Always yield to the Hands-On Imperative!
 • All information should be free.
 • Mistrust authority - promote decentralization.
 • Hackers should be judged by their acting, not bogus criteria such as degrees, age, race, or position.
 • You can create art and beauty on a computer.
 • Computers can change your life for the better.
 • Don't litter other people's data.
 • Make public data available, protect private data.

(http://www.ccc.de/hackerethics?language=en)

Е сега, сите што сакаат да одат годинава во Берлин (CCC ќе биде од 24-27 декември) со време нека кажат. До крајот на месецов ќе контактираме со организаторите за да ни пратат гарантно писмо кое е неопходно за зимање виза. Така да ќе имаме доволно време да го добиеме писмото, да аплицраме за визи и евентуално да се справиме со проблемите кои ќе се појават по пат.


Најверојатно и нова година ќе ја прославиме во Берлин.


Превоз

Варијанта 5

Авион Скопје-Милано-Берлин AlItalia повратна карта е 218 евра со се аеродромски такси.

Сместување

 • Во сквот со 30 луѓе
 • Хостелите блиску Берлинскиот конгересен центар (ваљда и оваа година таму ќе биде). Имаат специјални цени пошто се рачуна периодот како Нова година (~15-30евра зависи колку во соба).
 • Градски парк.

Визи и покани

Германска амбасада во Скопје [1]

Пријавени

 • Новица
 • Игор
 • Дамјан
 • Миша
 • Марија
 • Глиша
 • Цоби