Firefox

Од Сподели wiki
Преработка од 20:48, 8 мај 2006; направена од Admin (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Прилагодувања

Некогаш прелистувачите кои ги користиме не прават она што ни треба. Некогаш се однесуваат чудно, на моменти бавно или изгледаат грдо. За таа цел странава треба да понуди решенија и предлози за подобра работа со најчесто користените прелистувачи. Најпрво со Mozilla Firefox.

Mozilla Firefox

Пред некое време се појави некој пропуст во Firefox кој сега веќе треба и да е решен. Но во секој случај доколку Mozilla Firefox се однесува бавно и ви јаде непотребно РАМ, може да го направите следново:

Отворете Firefox и во полето за адреса пишете about:config. Ќе се отвори листа со подесувања од каде што Firefox вчитува потребни вредности. Десен клик во листата со вредности и кликнете врз New->Boolean и како вредност внесете config.trim_on_minimize. После тоа ќе ве праша за вредност на низата, изберете True. Рестартирајте го Firefox. Проблемот треба да е решен.