Разлика помеѓу преработките на „IBM“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с (4 ревизии: initial)
 
(нема разлика)

Последна преработка од 18:29, 29 јануари 2011

Официјалното лого на IBM

IBM (International Business Machines Corporation) е компанија од Соединетите американски држави која се бави со многу дејности меѓу кои и употреба и поддршка на слободен софтвер. На своите хардверски платформи IBM нудат различни софтверски решенија, па така и GNU/Linux. Досега IBM има работено на многу проекти важни за заедницата на слободен софтвер, меѓу кои како најбитен и еден од најпознатите е развојната средина за Java, Eclipse.

IBM има помогнато многу настани и случувања од областа на слободниот софтвер.

Врски

IBM

IBM Open Source Zone