Kopete

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Kopete е клиент за инстант пораки кој поддржува многу протоколи и кој е слободен софтвер. Иако може да работи на речиси сите работни околини, најдобро е интегриран во KDE околината, од која што е и дел. Според Често поставуваните прашања за Kopete, името доаѓа од Чилеанскиот збор Copete кој се однесува на алкохолни пијалоци.

Можности

 • Групирани пораки во еден прозорец со многу ливчиња за префрлање на разговорите
 * Опциите за сметки дозволуваат корисниците да се најавуваат со повеќе сметки
  * Замена на имиња во листа на контакти
  * Групирање на различни контакти како мета-податоци
  * Известување за мета-контакти
  * Интеграција со KAddressBook и KMail
  * Бележник на развговори со поддршка за преглед на Историја
  * Стилови на прозорец за разговор преку XSL и CSS
  * Балонче за известување на пристигната порака
  * Поддршка за видео разговори преку MSN и Yahoo! протоколи
  * Проверка на правопис

Поддржани протоколи

Kopete дозволува корисниците да се поврзуваат преку овие протоколи:

 • .NET сервисот за пораки
 • AOL инстант гласникот
 • Gadu-Gadu
 • GroupWise
 • ICQ
 • Internet Relay Chat (познат како IRC)
 • Jabber (XMPP) / Google talk
 • Lotus Sametime via the Meanwhile plugin
 • Novell GroupWise
 • SMS
 • Skype (преку Kopete Skype)
 • Winpopup Windows' стара мрежа за инстант пораки
 • Yahoo! Messenger

Видете и..

Врски

Официјален сајт на Kopete