Разлика помеѓу преработките на „MozillaMacedonia/FirefoOSFinkiEvent2014“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: == Содржина за сајт == === Инфо за настанот === FirefoxOS доаѓа во Македонија. Запознавањето ...)
 
Ред 30: Ред 30:


=== FAQ ===
=== FAQ ===
#Каде
#Каде<br>Соба 117 во зградата на Технолошкиот факултет (ул.... таа и таа, како се стигнува до собата)
Соба 117 во зградата на Технолошкиот факултет (ул.... таа и таа, како се стигнува до собата)
Штом ќе стигнете во објектот следете ги знаците со познатото лого на Firefox.
Штом ќе стигнете во објектот следете ги знаците со познатото лого на Firefox.
#Кога
#Кога<br>На 10 мај 2014 со почеток во 9 часот наутро.
На 10 мај 2014 со почеток во 9 часот наутро.
#Кој<br>Настанот е планиран за 40 учесници кои треба да поминат низ процесот на пријавување. Ако не се пријавите, а сте љубопитни, сепак можете да нѐ посетите.
#Кој
#Потребна опрема<br>Задолжително носете ваш лаптоп и полнач.  
Настанот е планиран за 40 учесници кои треба да поминат низ процесот на пријавување. Ако не се пријавите, а сте љубопитни, сепак можете да нѐ посетите.
#Потребна опрема
Задолжително носете ваш лаптоп и полнач.  
=== Press-release ===
=== Press-release ===

Преработка од 10:17, 19 април 2014

Содржина за сајт

Инфо за настанот

FirefoxOS доаѓа во Македонија.

Запознавањето со мобилната лисица за програмери ќе се случи на 10 мај во просториите на ФИНКИ.

Погледнете ја програмата за настанот (линк).

Ако сакате да учествувате можете да се пријавите овде (линк).

Ако сакате да помогнете можете да се пријавите за ментор (линк).

Следете нѐ на @Mozilla_MK.

Програма

Да се внесе од google doc-от штом ќе биде уточнета до крај

Повик за ментори

Ако имате искуство во програмирање, се снаоѓате во JavaScript и HTML тогаш можете да бидете ментор на овој настан. Пред настанот ќе организираме краток тренинг за сите ментори да се запознаат со деталите за спроведувањето на програмата.

Покрај програмерски вештини ќе ви треба и трпение и посветеност. Ќе треба да дојдете први на настанот и да останете со вашите ученици до самиот крај.

Повик за ученисци

Ако сакате да се запознаете со FirefoxOS и знаете како да напишете "Hello World" во HTML и JavaScript тогаш можете да се пријавите! Местата се ограничени на 40 и пријавите важат по принципот кој прв.

Треба да дојдете со ваш лаптоп и желба за учење. Ние ќе обезбедиме кафе и колачиња.

FAQ

 1. Каде
  Соба 117 во зградата на Технолошкиот факултет (ул.... таа и таа, како се стигнува до собата)

Штом ќе стигнете во објектот следете ги знаците со познатото лого на Firefox.

 1. Кога
  На 10 мај 2014 со почеток во 9 часот наутро.
 2. Кој
  Настанот е планиран за 40 учесници кои треба да поминат низ процесот на пријавување. Ако не се пријавите, а сте љубопитни, сепак можете да нѐ посетите.
 3. Потребна опрема
  Задолжително носете ваш лаптоп и полнач.

Press-release