NSND/2008/Split

Од Сподели wiki
Преработка од 17:31, 29 јануари 2011; направена од Admin (разговор | придонеси) (19 ревизии: initial)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Муабетот генерално се води на НСНД гугл групата. НСНД сплит ќе биде на 22, 23 и 24 август (петок, сабота, недела).

Кој оди?

Сигурни

 • Миша+1
 • Дамјан+1
 • Gemidjy
 • Кире

Кандидати

 • Стама
 • Филип (Прилеп)

Смештај

 • обезбеден е смештај во хостел во Сплит за оние што се пријавија на време ... сите други што ќе се пријават покасно може ќе има место сепак.

Превоз

Автобус: повратна Скопје - Сплит - Скопје, преку Приштина и Црна Гора (значи најкраткиот пат) е 70€

други опции:

 • Скопје - Загреб (автобус или воз) па Загреб - Сплит (автобус или воз) - треба да се види цена, али веројатно не е помала од горната а и е поголе малтретирање.
 • Скопје - Белград - Загреб - Сплит:
  • со автобус до Белград, со автомобил од Белград до Сплит ~90€ вкупно (автомобилот е полн или има едно место кое можеби Србите ќе си го чуваат за нивен човек)
  • со автобус до Белград, па со автобус до Загреб, па со воз до Сплит: скапо! скапо! над 120 евра доаѓа (скап е возот пошто е прва лига!)