Разлика помеѓу преработките на „NSND/2011/Охрид/TODO“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(TODO листа за НСНД Охрид 2011)
Ред 5: Ред 5:
 
* на wiki да се напраи табела за да внесе секој шо ќе доаѓа што го интересира и што би можел да презентира
 
* на wiki да се напраи табела за да внесе секој шо ќе доаѓа што го интересира и што би можел да презентира
  
* коли (колку луѓе сме од скопје и колку коли иаме?) - може да се стаи една табела подоле и секој да внесе дали има/нема кола и колку места има слободни. Би било пожелно сите што имаат кола и можат да ја земат да ја земат пошто ќе има доста луѓе што ќе дојдат до Скопје и потоа ќе им треба транспорт до Охрид.
+
* коли (колку луѓе сме од скопје и колку коли иаме?) - може да се стаи една табела подоле и секој да внесе дали има/нема кола и колку места има слободни. Би било пожелно сите што имаат кола и можат да ја земат, да ја земат пошто ќе има доста луѓе што ќе дојдат до Скопје и потоа ќе им треба транспорт до Охрид.
  
 
* за таму: секој да напише на лист име/прекар, editor, дистрибуција, јазик, GPG fingerprint
 
* за таму: секој да напише на лист име/прекар, editor, дистрибуција, јазик, GPG fingerprint

Преработка од 11:20, 21 април 2011

TODO листа за НСНД Охрид 2011

  • hackerspaces events да се додаде настанот + мејл на мејлинг листа да се прати
  • на wiki да се напраи табела за да внесе секој шо ќе доаѓа што го интересира и што би можел да презентира
  • коли (колку луѓе сме од скопје и колку коли иаме?) - може да се стаи една табела подоле и секој да внесе дали има/нема кола и колку места има слободни. Би било пожелно сите што имаат кола и можат да ја земат, да ја земат пошто ќе има доста луѓе што ќе дојдат до Скопје и потоа ќе им треба транспорт до Охрид.
  • за таму: секој да напише на лист име/прекар, editor, дистрибуција, јазик, GPG fingerprint
  • мејл мите да го провери просторот (помошна просторија дали има? влез/излез, заклучување?) - Мите (пратен му е мејл)
  • Интернет: Ако може да се тестира некој викенд пред настанот дали може да се врзе канопито од КИКА или wimax уредите на неотел во Охрид во вилата. Ако не кои ни се алтернативи за интернет? Да бараме од сопственикот да стави интернет до тогаш (золтан спомна дека и тоа е опција)? - Ако го праиме настанот на универзитетот треба да се осигураме дека ќе имаме пристап до мрежата и да дознаеме што ќе ни биде достапно и дали ќе треба да носиме опрема од Скопје (рутер, свичеви, мрежни кабли, продолжни кабли и сл). - Се бараат добровилци за ова.