NSND/2011/Охрид/TODO

Од Сподели wiki
Преработка од 11:40, 9 мај 2011; направена од Vladan (разговор | придонеси) (TODO листа за НСНД Охрид 2011)
Прејди на: содржини, барај

TODO листа за НСНД Охрид 2011

  • Некој со добар српско-хрватски да спреми краток текст за nsnd.org - генерално информациите се објавени на англиски кај мене на блог [1] - Дамјан има пристап до блогот, може да напише он или него да му го пратите текстот да го објави. - отворен баг - http://bugs.spodeli.org/issues/84
  • на wiki да се напраи табела за да внесе секој шо ќе доаѓа што го интересира и што би можел да презентира
  • коли (колку луѓе сме од скопје и колку коли иаме?) - може да се стаи една табела подоле и секој да внесе дали има/нема кола и колку места има слободни. Би било пожелно сите што имаат кола и можат да ја земат, да ја земат пошто ќе има доста луѓе што ќе дојдат до Скопје и потоа ќе им треба транспорт до Охрид.
  • за таму: секој да напише на лист име/прекар, editor, дистрибуција, јазик, GPG fingerprint
  • храна: не би било лошо да испланираме нешто ко ладни сендвичи за сите преку ден и да резервираме кафана за првиот ден и паб (со храна) за вториот. Ако има луѓе што доаѓаат порано, четврток или петок на пример, ќе мора да смислиме некаков дочек и за нив.
  • мејл мите да го провери просторот (помошна просторија дали има? влез/излез, заклучување?) - Мите (пратен му е мејл)
  • Интернет: Ако може да се тестира некој викенд пред настанот дали може да се врзе канопито од КИКА или wimax уредите на неотел во Охрид во вилата. Ако не кои ни се алтернативи за интернет? Да бараме од сопственикот да стави интернет до тогаш (золтан спомна дека и тоа е опција)? - Ако го праиме настанот на универзитетот треба да се осигураме дека ќе имаме пристап до мрежата и да дознаеме што ќе ни биде достапно и дали ќе треба да носиме опрема од Скопје (рутер, свичеви, мрежни кабли, продолжни кабли и сл). - Се бараат доброволци за ова. - Алекс ќе земе 2 WiMAX уреди + 2 wireless рутери, Бидик ќе носи switch, мрежни од кика и продолжни од кика.
Возач Места Патник Тргнување од Скопје Враќање накај Скопје
Боби 2 Алекс
Арангел 3 Владан, Бојан 26ти или 27ми 29ти
Вкупно