Разлика помеѓу преработките на „NSND/2012/Штип“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: НСНД Штип е од 7 до 8 април 2012 година, во просториите на „Лабораторија за дигитални р...)
 
Ред 1: Ред 1:
 
НСНД Штип е од 7 до 8 април 2012 година, во просториите на „Лабораторија за дигитални ресурси и отворен пристап“ (ДРОП) при Факултет за информатика – Универзитет Гоце Делчев.
 
НСНД Штип е од 7 до 8 април 2012 година, во просториите на „Лабораторија за дигитални ресурси и отворен пристап“ (ДРОП) при Факултет за информатика – Универзитет Гоце Делчев.
 +
 +
=== Дамјан Георгиевски ===
 +
* Знае: Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, 0mq, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache), нешто HTML/Javascript/AJAX/Longpoll и сл. Ново: PostgreSQL трикови.
 +
* Сака да научи: за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go)
 +
* Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
 +
* Секогаш расположен за: programming language wars

Преработка од 23:35, 2 април 2012

НСНД Штип е од 7 до 8 април 2012 година, во просториите на „Лабораторија за дигитални ресурси и отворен пристап“ (ДРОП) при Факултет за информатика – Универзитет Гоце Делчев.

Дамјан Георгиевски

  • Знае: Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, 0mq, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache), нешто HTML/Javascript/AJAX/Longpoll и сл. Ново: PostgreSQL трикови.
  • Сака да научи: за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go)
  • Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
  • Секогаш расположен за: programming language wars