Разлика помеѓу преработките на „NSND/2012/Штип“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 6: Ред 6:
 
* Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
 
* Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
 
* Секогаш расположен за: programming language wars
 
* Секогаш расположен за: programming language wars
 +
 +
=== Борис Кузманов ===
 +
* Знае и може да збори за: WordPress, развој на WP теми и додатоци ... + може да споделам некое искуство и 2-3 збора за книгата што ја изнајмив од КИКА библиотеката - „Компјутерска организација и дизајн“ (конкретно за мерење и споредба на перформанси на компјутери)
 +
* Сака да научи: Python
 +
* WordPress 3.3.x vs. Drupal 7.x vs. Joomla 2.5.x(?)

Преработка од 17:29, 5 април 2012

НСНД Штип е од 7 до 8 април 2012 година, во просториите на „Лабораторија за дигитални ресурси и отворен пристап“ (ДРОП) при Факултет за информатика – Универзитет Гоце Делчев.

Дамјан Георгиевски

  • Знае: Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, 0mq, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache), нешто HTML/Javascript/AJAX/Longpoll и сл. Ново: PostgreSQL трикови.
  • Сака да научи: за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go)
  • Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
  • Секогаш расположен за: programming language wars

Борис Кузманов

  • Знае и може да збори за: WordPress, развој на WP теми и додатоци ... + може да споделам некое искуство и 2-3 збора за книгата што ја изнајмив од КИКА библиотеката - „Компјутерска организација и дизајн“ (конкретно за мерење и споредба на перформанси на компјутери)
  • Сака да научи: Python
  • WordPress 3.3.x vs. Drupal 7.x vs. Joomla 2.5.x(?)