Разлика помеѓу преработките на „NSND/future/Bitola“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 24: Ред 24:
Според возниот ред на МЖ кој важи од 9.12.2007 до 13.12.2008 патничкиот воз 4901 од Скопје тргнува во 07:05, а во Битола пристига во 10:44, од Битола патничкиот воз 4904 тргнува од Битола во 18:51, а во Скопје пристига во 22:15 часот.
Според возниот ред на МЖ кој важи од 9.12.2007 до 13.12.2008 патничкиот воз 4901 од Скопје тргнува во 07:05, а во Битола пристига во 10:44, од Битола патничкиот воз 4904 тргнува од Битола во 18:51, а во Скопје пристига во 22:15 часот.


Цената на билетот е:  
Цената на билетот е: 320 денари повратен билет.


Групен билет чини поефтино :  
Групен билет чини поефтино :
 
За групен билет треба најмалку 6 лица и треба да подготви листа на патници (име и презиме и година на раѓање), да се постави еден како водач на патувањето и на листата да се стави потпис и печат од организацијата, 2с.мк во случајов. Со ваква "финта" се добива 50% попуст од регуларната цена


==Локации==
==Локации==

Преработка од 14:48, 28 ноември 2008

Датум

Викенд

Сабота

 • 07:05 тргнување од Железничка станица Скопје
 • 07:30 до 10:30 (обезбедување интернет во возот, 3џи, ад-хок мрежа и интернет за сите присутни :) )
 • 11 часот пристигање во Битола
 • 12 часот собиранка и договарање што ќе правиме, секој си нуди што знае и кажува што сака да научи ( формираме некој распоред за денот)
 • 18 часот ручек
 • 20 часот до 22 часот Сподели Кино (давајте предлози за филм на вечерта)
 • 23 часот слободни активности на Широк сокак

Недела

 • 10 часот повторно собиранка и договор што ќе правиме, ако е исцрепна агендата од претходниот ден, ако не повторно ад-хок листа на презентации и споделување на искуства и знаења
 • 15 часот ручек
 • 18:30 заминување за Скопје (возот поаѓа во 18:51)
 • 18:51 до 22:15 (сподели знаење во воз)

Превоз

Според возниот ред на МЖ кој важи од 9.12.2007 до 13.12.2008 патничкиот воз 4901 од Скопје тргнува во 07:05, а во Битола пристига во 10:44, од Битола патничкиот воз 4904 тргнува од Битола во 18:51, а во Скопје пристига во 22:15 часот.

Цената на билетот е: 320 денари повратен билет.

Групен билет чини поефтино :

За групен билет треба најмалку 6 лица и треба да подготви листа на патници (име и презиме и година на раѓање), да се постави еден како водач на патувањето и на листата да се стави потпис и печат од организацијата, 2с.мк во случајов. Со ваква "финта" се добива 50% попуст од регуларната цена

Локации

Нели во Битола се отворил некој нов театар со убави простории (покрај сцената)? Може таму да се праша?

Учесници

 1. Александар Балаловски (МКД)
 2. Игор Стаматовски (МКД)

Просторија

 • Ни треба локација за дневните собири со солиден интернет и повеќе места за седење.
 • Ни треба локација за проекции за Сподели Кино, некоја кино сала, амфитеатар, конференциска сала, кафуле со алтернативни содржини или сл. По теркот на Точка или Мала Станица.

Опрема

 • Проектор
 • Пиратско знаме

Интернет

Гемиџи :) 3 џи ;)

Сместување

 1. Копанки на Пелистер 300 денари
 2. Hotel Bitola 047 255368 dvokrevetna e 970 za edno lice, za dvajca 1940 edno krevetna 1070 so Tv i dorucek, bez TV 1020
 3. De Niro 047236442 2480 dvokrevetna so Interent Tv i dorucek, po covek 1240 vo de niro mi kazaa ako doagate grupa moze i nekoj popust da dadat

Разлика меѓу дениро и хотел битола razlika 2480 - 1940=540 денари