Разлика помеѓу преработките на „Podcast миграција“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција са...)
 
 
Ред 1: Ред 1:
На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција само го импортирав rss фидот од podcast.spodeli.org. После рачно ја пополнив содржината што фали и mp3 фајловите од podcast.spodeli.org/media ги префрлив во stopanot.spodeli.org/wp-content/upload/media за да може wordpress инсталацијата да ги чита.
+
На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција само го импортирав rss фидот од podcast.spodeli.org.
 +
После рачно ја пополнив содржината што фали и mp3 фајловите од podcast.spodeli.org/media ги префрлив во stopanot.spodeli.org/wp-content/upload/media за да може wordpress инсталацијата да ги чита.
 
Сега останува уште да се назначи podcast.spodeli.org кон wordpress инсталацијата во stopanot.spodeli.org
 
Сега останува уште да се назначи podcast.spodeli.org кон wordpress инсталацијата во stopanot.spodeli.org

Последна преработка од 17:25, 23 април 2012

На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција само го импортирав rss фидот од podcast.spodeli.org. После рачно ја пополнив содржината што фали и mp3 фајловите од podcast.spodeli.org/media ги префрлив во stopanot.spodeli.org/wp-content/upload/media за да може wordpress инсталацијата да ги чита. Сега останува уште да се назначи podcast.spodeli.org кон wordpress инсталацијата во stopanot.spodeli.org