Podcast миграција

Од Сподели wiki
Преработка од 17:25, 23 април 2012; направена од Doda (разговор | придонеси) (Создадена страница со: На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција са...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција само го импортирав rss фидот од podcast.spodeli.org. После рачно ја пополнив содржината што фали и mp3 фајловите од podcast.spodeli.org/media ги префрлив во stopanot.spodeli.org/wp-content/upload/media за да може wordpress инсталацијата да ги чита. Сега останува уште да се назначи podcast.spodeli.org кон wordpress инсталацијата во stopanot.spodeli.org