PostScript

Од Сподели wiki
Преработка од 18:32, 29 јануари 2011; направена од Admin (разговор | придонеси) (1 ревизија: initial)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

PostScript е јазик за опис на страници и програмски јазик користен за електронско или приватно издаваштво од страна на корисниците. Издаден е од Adobe во 1982.