Главна страница

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Добредојдовте на Википедија!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер, од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. Тимот што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што Викито на Лугола ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на Информатичката Технологија.

Викито на Лугола започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.

Категории

height=48px Организации и здруженија
Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
height=32px Слободен софтвер
Поткатегории и дополнителни содржини
height=48px GNU/Linux
Поткатегории и содржини за GNU/Linux
height=48px Програмирање
Содржини за програмирање и програмски јазици
height=48px Локализација
Помошна документација за локализација на софтвер